Ferie i Svejts. Vi er i Svejts hvert år. Vi camperer på Campofelice in Tenero, som ligger på syd skråningen af alperne ca. 50 min kørsel “nedaf” efter San Gottard tunellen. Her træffer man Tyskere, Hollændere og indfødte Svejtsere. Der er 3 forskellige typer svejsere: Franske, Italienske og Tyske. Lige nu her på pladsen domineres indbbyggene af de tyske svejsere som ikke taler tysk men “svejser tysk” hvilket er ganske uforståeligt. Min “overfor” nabo taler hele tiden og dagen lang. Til sine unger og til sin kone og til alle som kommer forbi osv. Og han taler højt, meget højt, og han er bare irirerende at ligge overfor. Han lærer sine unger det samme: at være højrystede og råbe til hinanden selv om de sidder og spiser ved bordet. Ellers er pladsen dejlig og vi er glade for at være her. Varmt om dagen og køligt om natten. Lækre toiletter og badefaciliteter og en lækker sandstrand at bade fra. Vi er her sammen med Kirsa og Lars. Ligger langt fra hinanden men det er OK. Så mødes vi blot en gang i mellem og på den måde går vi jo heller ikke hinanden på.

——————————————————————————————————————-

Holidays in Switzerland. We are in Switzerland each year. We are camping at Campofelice in Tenero, located on the south slope of the Alps around 50 minutes drive “downwards” after San Gottard tunnel. The site is dominated by the Germans, Dutch and native Swiss people. There are 3 different types of Swiss: French, Italian and German. Right now the campground is dominated by the SwissGerman who does not speak German but “SwissGerman,” which is quite incomprehensible. My “over at the other side of the street neigbor is (constantly) talking all the time and all day long. To everyone: his kids and his wife and to all who come over or passes by, etc. And he talks loudly, very loudly, and he’s just irritating to listen to. He teaches his kids the same thing: to be loud and shouting at each other even though they sit and eat at the table. Otherwise, this is a very nice campground we are happy to be here. Hot at days, cool at nights. Clean and nice toilets and bathing facilities and a nice sandy beach where are swimming from. We are here together with Kirsa and Lars. Lie far apart but that is OK. So, we meet only once in between and in the manner we are not irritating each other.